A jégkrémek sokak fagyasztójában ott lapulnak, de ahogy megérkezik az igazi tavaszi meleg, azonnal csábítanak a cukrászdák és a fagylaltozók. A mai kor fogyasztói az egyre növekvő árak ellenére is kiemelt hangsúlyt helyeznek a minőségre. Egy hétvégi fagyizás alkalmával korántsem mindegy, milyen finomság kerül a poharakba, és az mekkora gasztronómiai élményt nyújt. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a kézműves fagylaltok iránt. Az elnevezés nem csupán egy szépen csengő kifejezés, hanem valós tartalommal és megbízhatósággal társul.
Budapesten sokan odavannak a Hisztéria Fagylaltozóért. Az olasz főzött fagylaltok viszonteladóknak is elérhetők. Vajon mi a titka a népszerűségnek? A szakemberek egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy a jó fagyi nem csak finom, hanem szép is. A minőségi alapanyagok, a dekorációs elemek és a fagylalt állaga egyaránt fontos tényezőnek számítanak.
Természetesen nem mehetünk el a megfelelő tárolás mellett sem, ami a minőség megőrzését szolgálja. Hallottál már a pozzetti vitrinről? Ez egy sülyesztett körtégely, amiben a fagylalt nem érintkezik levegővel, vagyis ez utóbbi nincs is hatással minőségére. A krémes állagról a -20 fokos hőmérséklet gondoskodik, de persze a szakértelem és a fenséges ízek is figyelmet érdemelnek. A különlegességek kedvelői valószínűleg felkapják a fejüket a Velencei álom névre hallgató finomságot látva, ami kekszes tojásos alappal bír, narancs és csokoládé variegátóval. A Rákóczi túrós a népszerű édességet idézi túrós alapjával, linzeres összetevőivel, és az elmaradhatatlan baracklekvárral.
A fagylaltok szerelmesei között szép számmal adódnak olyanok is, akik a cukormentes finomságokat részesítenék előnyben. A tejmentes, laktózmentes, cukormentes fagylaltok között erdei gyümölccsel, mangóval, áfonyás joghurttal, zöldalmával is találkozhatnak az érdeklődők. A somlói galuska örök kedvencnek számít, de a bécsi krémes, vagy a fehércsokoládé áfonyával is az újdonság erejével hatnak a piacon.
Az olasz kézműves fagylaltok titka a minőségben, az esztétikumban, a megfelelő tárolásban és az alapanyagok körültekintő megválasztásában rejlik. A gasztronómia sajátos szelete nemcsak a vendéglátóhelyeknek lehet érdekes, hanem azoknak is, akik az utca embereként érdeklődnek a különlegesen finom fagylaltok iránt.